Frans Welmers

4 February 2021

3 min. leestijd

Eerste auto kopen? Doe wat voorwerk

Auto kopen waar op letten?

Spannend, jouw eerste auto kopen. Wordt het een nieuwe of een tweedehands? Weet je al wat voor merk en model je wilt? Tijd om te weten waar je op moet letten.

Welke eerste auto kopen

Wat vindt jij belangrijk aan een auto? Heb je een gezin en dus behoefte aan ruimte? Of ben je meer het sportieve type dat van een pittig model en dito motor houdt? Zoek je de zekerheid van een nieuwe auto of het financiële voordeel van een tweedehands? Welke eerste auto kopen hangt dus af wat het beste bij jou past. Als je hier over nadenkt voordat je de showroom ingaat, maakt dat jouw eerste auto kopen makkelijker.
Je weet wat je wilt, maar je kunt de auto niet vinden in Nederland? Lees onze informatie: Auto kopen maar de juiste auto niet vindbaar. Wij helpen je graag met een zoekactie en met onze importservice.

Hoeveel wil je betalen voor jouw auto

Wil je een nieuwe auto kopen of ga je voor een tweedehands? Jouw favoriete merk en model is nieuw misschien niet haalbaar, maar datzelfde model kan tweedehands wel binnen het budget liggen. Niet alleen de aanschafkosten zijn belangrijk, bedenk ook wat je maandelijks aan de auto kwijt wilt zijn. Bij een eerste auto kopen zijn de bijkomende kosten misschien nog niet zo bekend. Denk bijvoorbeeld aan onderhoud, benzineverbruik, afschrijving en wegenbelasting. Die kosten verschillen per merk en model en tussen nieuw en gebruikt. De Consumentenbond geeft hier bijvoorbeeld informatie over.

Waar moet je op letten wat betreft het onderhoud

Als je een tweedehands auto koopt is belangrijk te weten hoe de auto onderhouden is. Vraag ernaar bij de verkoper. Het onderhoud zou aan te tonen moeten zijn. Je wilt ook zeker weten of er schade aan de auto is geweest. Dat heeft invloed op de prijs die jij bereid bent voor de auto te betalen.

Bij wie ga je kopen?

Ga je kopen bij een dealer, autobedrijf of particulier? De vraagprijs bij een particulier zal misschien interessanter zijn dan bij een autobedrijf, maar je hebt minder zekerheid over de kwaliteit. Dealers en autobedrijven geven vaak garantie waar je op terug kunt vallen. Bij een particulier is dat minder waarschijnlijk.

Auto Siero heeft een breed aanbod tweedehands auto's

We leveren nieuwe occasions gepoetst en in showroomconditie, inclusief nieuwe APK, airco-controle en eventueel een nieuwe mattenset. Wij zijn lid van de Nationale Auto Pas, de kilometerstanden zijn dus gegarandeerd. Door middel van een online verbinding met de RDW kunnen wij tijdens openingstijden altijd en direct de gekochte auto op naam zetten en eventueel de huidige auto vrijwaren. Daarnaast kan je kiezen uit verschillende garantiepakketten. Meer informatie over de afleverpakketten.