Frans Welmers

4 February 2021

3 min. leestijd

Vijf kostbare tips voor een hogere inruilwaarde

Bij de aanschaf van jouw nieuwe auto kan je ook jouw oude auto inruilen. De inruilwaarde van de oude auto ontvangt je dan als korting op de aanschafprijs van jouw nieuwe auto. Er zijn een aantal zaken waarmee je een hogere inruilwaarde voor jouw oude auto krijgt. Op aspecten als merk, model, bouwjaar en cilinderinhoud heb je weinig invloed, maar er zijn genoeg punten waarmee jij de autowaarde zelf kunt verhogen. Hieronder geven wij jou alvast een aantal tips.

Tip 1: Volledig kentekenbewijs bij de hand

Je dient het volledige kentekenbewijs bij de hand te hebben wanneer jij jouw auto komt inruilen. De afgelopen jaren zijn er meerdere versies uitgegeven. Een kentekenbewijs bestond tot 1 juni 2004 uit een voertuigbewijs, tenaamstellingsbewijs en een overschrijvingsbewijs als losse delen. Na juni 2004 vormden het voertuigbewijs en tenaamstellingsbewijs samen deel 1 en werd het overschrijvingsbewijs deel 2. Sinds januari 2014 is de kentekencard ingevoerd, ter grootte van een creditcard. Daardoor bestaat een kentekenbewijs nu uit de kentekencard en een tenaamstellingscode. Welke vorm van kentekenbewijs je ook hebt, het is van belang deze altijd bij je te hebben en dus ook wanneer je de auto komt inruilen.

Tip 2: Neem al jouw autopapieren mee

Goed onderhoud zorgt ervoor dat de auto in goede conditie blijft. Zorg er daarom voor dat je alle onderhoudsboekje, facturen en de geschiedenis van onderhoud meeneemt bij het inruilen van jouw oude auto. Met al deze gegevens kunnen we een goede inschatting maken van de huidige conditie van de auto en de bijbehorende waarde. Denk ook aan het telefoonnummer van de garage waar de auto in onderhoud is geweest. Zo kunnen we bij onduidelijkheden rechtstreeks contact opnemen met jouw garage.

Tip 3: Zorg voor een aantoonbare kilometerstand (NAP)

Zorg daarom dat je regelmatig jouw kilometerstand laat registreren bij het RWD.  Zo wordt een kilometerhistorie opgebouwd. Wanneer een kilometerstand regelmatig wordt geregistreerd, wordt het moeilijker om hiermee te frauderen. Kan je de kilometerstand van de auto aantonen met een NAP-garantie? Dan gaat dit ten gunste van de inruilwaarde. Met de NAP-garantie  weten we namelijk zeker dat er niet met de kilometerteller gesjoemeld is.

Tip 4: Zorg voor minimaal 1 maand APK

Kom je de auto inruilen? Zorg ervoor dat er nog minimaal 1 maand Algemene Periodieke Keuring (APK) op de auto zit. Zonder APK mag de auto de weg niet op. Wanneer het autobedrijf of de nieuwe koper onmiddellijk kosten heeft aan de inruilauto, zal de auto vanzelfsprekend een lagere inruilwaarde hebben. We zeggen hierbij dat de auto minimaal 1 maand APK moet hebben, maar eigenlijk is dit nog vrij weinig. Niemand wil een auto kopen die meteen APK gekeurd moet worden, omdat dit een risico vormt en geld kost.

Tip 5: Poets jouw auto

Maak de auto goed schoon voordat je hem komt inleveren. Dit klinkt erg voor de hand, maar veel mensen nemen deze tip niet serieus genoeg. Een opgeruimde en gepoetste auto zorgt namelijk voor een hogere inruilwaarde. Dus gooi alle rommel weg, zorg dat je al jouw spullen uit de auto haalt en poetsen maar.

Auto inruilen bij aankoop van een Auto Siero occasion

Wil je een auto inruilen voor een andere auto? Dat kan bij Auto Siero! Wij hebben een ruime voorraad van occasions die vast en zeker aan jouw wensen voldoet. Bij het bekijken van de auto’s kan je je interesseren in een auto, vervolgens nemen wij contact met je op. Wij streven ernaar om dit binnen een uur te doen. Je kunt daarbij aangeven of je een auto wilt inruilen. Een tweede manier is om het invulschema onderaan deze pagina te gebruiken. Wij nemen dan contact met jou op en kunnen jou verder helpen. Nogmaals wij nemen jouw auto met alle liefde over. Maak bij het inruilen ook gebruik van bovenstaande tips.

Meer weten?