Wat is financial lease?

De auto’s van Auto Siero kunt u ook via een lease-overeenkomst aankopen. Maar wat is nu eigenlijk financial lease en met welke dingen moet u rekening houden. Dit leggen we u graag uit.

Wat is financial lease?

Financial lease is een manier om uw auto te financieren. U betaalt maandelijks een vast bedrag. Dit bedrag bestaat uit rente en aflossing. U hoeft dus niet de auto in één keer te betalen. Hierdoor blijft u spaargeld op uw rekening staan en is uw droomauto toch binnen handbereik.

Wat ga ik maandelijks betalen?

De hoogte van het maandbedrag is, naast de aanschafwaarde van de auto, afhankelijk van drie dingen; de looptijd, de aanbetaling en de slottermijn.

De looptijd van de leaseovereenkomst kunt u zelf bepalen. Hoe langer de looptijd, hoe lager het maandbedrag zal zijn. De meest voorkomende looptijd is 60 maanden. Er geldt een minimum van 12 maanden en een maximum van 72 maanden.

De aanbetaling is het bedrag dat u bij de aanschaf van de auto al inlegt. U kunt zelf bepalen hoeveel u wilt aanbetalen. Hoe hoger de aanbetaling is, hoe lager het maandbedrag zal worden. Het is niet verplicht om een aanbetaling te doen.

Een slottermijn of een slotsom is een afwijkende laatste maand van de looptijd. Door deze laatste maand van de leaseovereenkomst met een hoger bedrag af te sluiten heeft u de tijd om geld te reserveren die u in de laatste termijn in 1 keer voldoet. Het maandbedrag gedurende de hele looptijd valt daardoor lager uit omdat dit bedrag dan niet voor het maandbedrag wordt meegerekend, en dus blijft “openstaan” tot en met de laatste maand.

Kom ik in aanmerking voor financial lease?

Er zijn enkele voorwaarden waar u als particulier aan moet voldoen voordat u een financial lease overeenkomst kunt aangaan. Deze voorwaarden hebben te maken met uw dienstverband en dus met de zekerheid dat u maandelijks het benodigde bedrag kunt betalen. In veel gevallen wordt aan u gevraagd het inkomen aan te tonen met bankafschriften en/of loonstroken. Aan de hand hiervan wordt beoordeeld of u in aanmerking komt voor de leaseovereenkomst.

Let wel op!

Vanaf de eerste betaling ben u eigenaar van de auto. Alle andere kosten die bij een auto horen zijn niet bij financial lease inbegrepen. Denk hierbij aan wegenbelasting, verzekering, onderhoud en afschrijving. Deze zijn voor uw eigen rekening.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van lease in uw situatie? Neem dan contact op met ons team

Geld lenen kost geld